Regler för Blackjack

Målet med blackjack är att få totalsumman 21, eller så nära 21 som möjligt utan att gå över 21. Du kan spela ensam mot dealern eller med andra som också spelar mot dealern. Ni är alla individer och pengarna du satsar påverkar inte de pengar som någon annan satsar. Du lägger din initiala insats framför dig på bordet innan korten delas ut. Dealern delar sedan ut två kort till alla spelare runt bordet i klockans riktning. Dealern får också två kort och ett av dessa kommer att läggas med valören uppåt. Alla "klädda" kort räknas som 10, medan kort mellan 2 och 10 har den valör som anges på dem. Ett ess räknas antingen som 1 eller 11 enligt spelarens önskan.

Blackjack inträffar när spelaren har ett ess och ytterligare ett kort som räknas som 10. Detta är generellt sett en vinnande hand, men om dealern också har blackjack blir det en push, där inga pengar vinns eller förloras. Vinst med blackjack ger en utdelning som motsvarar 3 mot 2.

Begära ett Kort och Stanna

När du vill ha ett nytt kort ber du om en "hit". Detta kan ofta kommuniceras till dealern genom en knackning i bordet eller med en tydlig nickning. Var väldigt tydlig i din kommunikation då ett kort inte kan stoppas tillbaka i leken när det väl delats ut. Du kommer generellt att vilja ta så många kort som möjligt och samtidigt försöka få 21 eller nära 21. När du känner att du kan inte längre kan acceptera fler kort väljer du att stanna, vilket kan kommuniceras till dealern genom att du skakar på huvudet ("nej") eller håller handen på ett blockerande sätt över dina kort. Om den totala summan av dina kort överstiger 21 spricker du och förlorar din insats till dealern.

Dubbla Insatsen

Om dina två första kort är ett par kan du välja att splitta dem genom att dubbla insatsen. Du får då ett matchande kort för varje par och du spelar sedan dessa händer separat. Om du har par i ess kan du bara få ett kort till för varje hand. De ess som du får efter att ha delat det ursprungliga paret kan inte räknas in i en officiell blackjack.

Jag ger upp

Beroende på kasino har du ibland möjlighet att ge upp. Detta kan göras efter att du har sett dina två första kort och du får tillbaka hälften av din initiala satsning för att du inte spelar din hand.